U utorak, 27.06.2023. godine, održan je okrugli stol u organizaciji Društva za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini na temu „Primjena vještačke inteligencije u personaliziranoj medicini“. Pozvano predavanje na pomenutu temu održao je profesor Abdulhamit Subasi s Turku Univerziteta u Finskoj. Profesor Subasi osvrnuo se na značaj primjene vještačke inteligencije u personaliziranoj medicini, ali i tehničkim mogućnostima i ograničenjima primjene ovih inovativnih sistema u praksi.

Pored istaknutog prof. Subasija u ulozi predavača pojavio se i istraživač Faris Dizdar, iskusni voditelj marketinga sa vještinama u analizi statističkih podataka, dizajnu, javnom zdravstvu, te upravljanju i javnom govoru. Faris je predstavio svoju projektnu ideju na kojoj aktivno radi pri čemu je približio ulogu zdravlja i zdravih stilova života učesnicima.

S obzirom da je okrugli stol također imao prenos i u online formatu, slušaoci i gledaoci imali su priliku da se upoznaju s dva pristupa razvoja inovativnih sistema u zdravstvu, jedan koji podrazumijeva korištenje vještačke inteligencije, a drugi koji ima za cilj izradu ekspertnog sistema na bazi predefinisanih protokola koji se već tradicionalno koriste u medicinskoj praksi.

Kontaktirajte nas
DMBIUBIH
  • Ferhadija 27, 71000 Sarajevo
  • dmbiubih@gmail.com
  • +387 33 56 95 40
© 2021 Copyright: DMBIUBIH Design and development
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.