DMBIUBIH

Društvo za Medicinski i Biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini

Društvo za Medicinski i Biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH) je nevladina, neprofitabilna organizacija, osnovana u martu 2014. g. DMBIUBIH je zajednica zainteresiranih strana u oblasti medicinskog i biološkog inžinjeringa i platforma za razmjenu informacija, koja radi za dobrobit zdravstvenih usluga u Bosni i Hercegovini. DMBIUBIH sada ima više od 80 aktivnih članova čiji se broj konstantno povećava. Članovi društva su profesori sa univerziteta, doktori, inžinjeri i tehničari u polju medicine i inžinjeringa, kao i studenti, mladi ljudi zainteresovani za ovo polje. Oni aktivno učestvuju u velikom broju naučnih događaja i konferencija. Od 2015. DMBIUBIH je član Internacionalne Federacije za Medicinski i Biološki Inžinjering (IFMBE), a od 2017. Godine DMBIUBIH je član Europske alijanse za medicinski i biološki inžinjering i nauku (EAMBES).

Naša vizija

Da postanemo nacionalna platforma za saradnju i profesionalni razvoj svih zainteresovanih stakeholdera u oblasti medicinskog i biološkog inžinjeringa u Bosni i Hercegovini.

Naša misija

Podrška naučnom razvoju, digitalizaciji i uspostavljanju održive komunikacije između industrije, nauke i javnosti u oblasti medicinskog i biološkog inžinjeringa u Bosni i Hercegovini.

dmbiubih-1.png

UPRAVA DRUŠTVA

Organizaciona struktura DMBIUBIH

almir_sl-245x250.jpg

Doc.dr. Lejla Gurbeta Pokvić

Izvršni direktor društva

tamer.jpg

Prof.dr. Dušanka Bošković

Zamjenik izvršnog direktora društva

lejla_sl-245x250.jpg

Msc. Lemana Spahić Bećirović

Sekretar društva

safija-245x250.jpg

Prof.dr. Tamer Bego

Predsjednik Skupštine društva

Počasno članstvo

almir_sl-245x250.jpg

Prof.dr. Almir Badnjević

Honorary Life President

almir_sl-245x250.jpg

Ratko Magjarević

Life Honorary Member

almir_sl-245x250.jpg

Leandro Pecchia

Life Honorary Member

Međunarodne afilijacije

Kontaktirajte nas
DMBIUBIH
  • Ferhadija 27, 71000 Sarajevo
  • dmbiubih@gmail.com
  • +387 33 56 95 40
© 2021 Copyright: DMBIUBIH Design and development
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.