Društvo za medicinski i biološki inžinjering Bosne i Hercegovine (DMBIUBIH) i  Američki koledž kliničkog inženjerstva (ACCE)  organiziraju webinar pod nazivom "Izrada studije slučaja: Cyber sigurnost medicinskih uređaja" koji će se održati 22. juna u 17:00 sati (CET).

Predavač je Priyanka Upendra.

Priyanka Upendra je lider za uspjeh korisnika i tehnologiju u zdravstvu, trenutno nadgleda tim u Asimilyju i vodi implementaciju i usvajanje njihovih proizvoda i usluga. Ona se zalaže za sigurnost pacijenata, usklađenost i cyber sigurnost u zdravstvu, te ima dokazanu sposobnost upravljanja tehnologijom u zdravstvu, operativnih programa cyber sigurnosti, upravljanja kvalitetom i usklađenošću programa, te razvoja profesionalnih timova u zdravstvu.

Priyanka je aktivna učesnica u industriji i organizacijama za standarde. Ona je izvršni član Tehnološkog upravnog vijeća u Udruženju za napredak medicinskih instrumenata i član Odbora za publikacije AAMI-ja. Često predaje na teme kao što su cyber sigurnost u zdravstvu, sigurnost pacijenata, usklađenost sa propisima i upravljanje kliničkom tehnologijom. Obavljala je funkciju predsjednice Američkog koledža kliničkog inženjerstva. Ona je i vanredna profesorica i predaje predmete biomedicinskog inženjerstva, upravljanja zdravstvom, strateškog vođenja i cyber sigurnosti na različitim dodiplomskim i postdiplomskim programima, uključujući CHIME University MDH i DDH program.

Za svoj doprinos i postignuća, dobila je nagrade od AAMI-ja u 2015., 2016., 2017., 2018. godini, te od ACCE-a u 2019. i 2020. godini. Godine 2020. dobila je priznanje AAMI Fellow, a 2022. HTM Leadership nagradu.

Priyankina karijera obuhvata inženjerske i liderske uloge u kompanijama Philips Healthcare, GE Healthcare, Narayana Nethralaya, Santa Clara Valley Medical Center, Stanford University, Stanford Children's Health, Stanford Health Care, Intermountain Healthcare i Banner Health. Ima diplomu iz biomedicinskog inženjerstva, magisterij iz biomedicinskog inženjerstva i doktorat  iz strateškog vođenja i upravljanja zdravstvom.

Webinar će se održati putem Zoom platforme, molimo vas da se registrirate putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpRwLrrCNLuYyoNVuRe1D9W9vqJbT_ntY_rT9UTnvodNJKow/viewform?usp=sf_link 

Sudjelovanje na webinaru je besplatno.

Kontaktirajte nas
DMBIUBIH
  • Ferhadija 27, 71000 Sarajevo
  • dmbiubih@gmail.com
  • +387 33 56 95 40
© 2021 Copyright: DMBIUBIH Design and development
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.