UNDP Dijalog za budućnost

dijalog za buducnost undpNa osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN), kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, Tim UN-a u BiH po vodstvom rezidentnog koordinatora UN-a i u saradnji sa Predsjedništvom BiH je razvio projekat pod nazivom "Dijalog za budućnost: promocija suživota i različitosti u BiH" kojeg zajednički provode UNESCO, UNICEF i UNDP.

Društvo za medicinski i biološki inžinjering u bosni i Hercegovini jedan je od dobitnika granta u oblasti obrazovanja, s projektom "zajednička budućnost zasnovana na zajendičkim interesima", s ključnim ciljem podržavanja društvene kohezije, promocije suživota, međukulturalnog razumijevanja i promocije i razvoja biomedicinskog inžinjeringa u BiH.

21.04.2015. u Kongresnoj sali, UN zgrade u Sarajevu organizovana je simbolična dodjela grantova svih dobitnicima iz oblasti mladi, kultura i obrazovanje, te je i zvanično potpisan ugovor između Društva za medicinski i biološki inžinjering i donatora sredstava. Dobrodošlicu i uspješnu implementaciju projekta svim dobitnicima poželio je Zuri Afanasiev, rezidentni koordinator UN-a.

U oblasti obrazovanja, dodijeljeno je 11 grantova za implementaciju projekta. Među velikim brojem aplikacija, među najboljim, koju su dobili podršku za implementaciju našao se i projekat Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH.

Tekmičenje za najbolji kratkometražni film

Studijske posjete mladih drugim dijelovima BiH

Seminar za mlade o nenasilnoj komunikaciji i toleranciji

Ljetna škola medicine i biomedicinskog inžinjeringa

Fokus grupe za mlade

Kontaktirajte nas
DMBIUBIH
  • Ferhadija 27, 71000 Sarajevo
  • dmbiubih@gmail.com
  • +387 33 56 95 40
© 2021 Copyright: DMBIUBIH Design and development
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.