U Tuzli je 25.06.2018. i 26.06.2018.. godine održana dvodnevna radinica na temu Medicinska fizika. Radionica je održana u sklopu serije radionica biomedicinskog inžinjeringa kojeg sprovode Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine na prijedlog Društva za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH), a pod pokroviteljstvom programa Evropske komisije i njenog instrumenta za tehničku podršku i razmjenu informacija TAIEX.

Radionica na temu Medicinska fizika je fruga oblast od ukupno šest koje će se održavati u različitim gradovima Bosne i Hercegovine u toku 2018. godine.

Na ceremoniji otvaranja prisustvovali su predstavnici Delegacije Evropske Unije u Bosni i Hercegovini, predstavnici Ministrstva civilnih poslova BiH, predstavnici Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH, kao i predstavnici državnih i entitetskih ministarstava, univerziteta kao i mnogi drugi.

Radionica je okupila oko 100 istraživača, naučnika, doktora, inženjera i perspektivnih studenata iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije. Oni su zajedno sa najpoznatijim evropskim predavačima koji su pozvani kreirali platformu za raspravu o najnovijim istraživanjima, inovativnim rješenjima i novim izazovima u ovoj oblasti, a sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite i života u cjelini. Od pozvanih evropskih predavača bili su: Mario MARENGO (Italija), Renato PADOVANI (Italija), GUIRADO LLORENTE (Španija), Luminita MORARU (Rumunija), Dario FAJ (Hrvatska), Natalya KIZILOVA (Ukrajina).

Svi zainteresovani mogu pronaći dodatne informacije o ovoj radionici, kao i o svim budućim radionicama u sklopu regionalne škole biomedicinskog inžinjeringa na zvaničnoj web stranici Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH – http://dmbiubih.org

 

Kontaktirajte nas
DMBIUBIH
  • Ferhadija 27, 71000 Sarajevo
  • dmbiubih@gmail.com
  • +387 33 56 95 40
© 2021 Copyright: DMBIUBIH Design and development
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.