U Mostaru je 09.07.2018. i 10.07.2018. godine održana dvodnevna radinica na temu Nanotehnologija. Radionica je održana u sklopu serije radionica biomedicinskog inžinjeringa kojeg sprovode Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine na prijedlog Društva za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH), a pod pokroviteljstvom programa Evropske komisije i  njenog instrumenta za tehničku podršku i razmjenu informacija TAIEX .

Radionica na temu Nanotehnologije je treća oblast od ukupno šest koje će se održavati u različitim gradovima Bosne i Hercegovine u toku 2018. godine.

Radionica je okupila oko 100 istraživača, naučnika, doktora, inženjera i perspektivnih studenata iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije. Oni su zajedno sa najpoznatijim evropskim predavačima koji su pozvani kreirali platformu za raspravu o najnovijim istraživanjima, inovativnim rješenjima i novim izazovima u ovoj oblasti, a sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite i života u cjelini. Od pozvanih evropskih predavača bili su: Dr Antonio Cricenti (Head of research Istituto di Struttura della Materia, Italy), Dr Daniela Täuber (Leibniz Institute of Photonic Technology Germany), Dr Dionysios Mouzakis (Associate Professor, Mechanics of Materials Laboratory Director Hellenic Army Academy, Greece), Dr Luis A. Tortajada-Genaro (Chemistry department Universitat Politecnica de Valencia, Spain), Dr Ms Natalya Kizilova (Professor, Warsaw University of Technology, Poland), Dr Alejandro Pérez De Luque (Permanent Researcher Department of Plant Breeding and Biotechnology, Instituto de Investigación y Formación Agraria, Pesquera, Alimentaria (IFAPA), Spain), Dr Norberto Masciocchi (Professor of Chemistry, Department of Science and High Technology & To.Sca.Lab.University of Insubria, Italy).

Svi zainteresovani mogu pronaći dodatne informacije o ovoj radionici, kao i o svim budućim radionicama u sklopu regionalne škole biomedicinskog inžinjeringa na zvaničnoj web stranici Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH – http://dmbiubih.org

Kontaktirajte nas
DMBIUBIH
  • Ferhadija 27, 71000 Sarajevo
  • dmbiubih@gmail.com
  • +387 33 56 95 40
© 2021 Copyright: DMBIUBIH Design and development
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.