Kontaktirajte nas za korištenje eLab softvera+387 33 56 95 40

Usluge

DMBIUBIH & LABHUB

Usluge LabHub-a

Biomedicinsko istraživnje u Bosni i Hercegovini je u ranoj fazi. Evidentan je nedostatak naučnog istraživanja i dostupnih podataka, analiza i istraživanja koji bi doprinijeli poboljšanju zdravstvenih usluga u BiH. Eksperti DMBIUBIH su u toku svojeg istraživanja i rada uspjeli da formiraju jedinstvenu bazu podataka o mjerenjima medicinskih uređaja, te su korištenjem ove baze objavili članke u prestižnim svjetskim žurnalima. Ovu bazu podataka, društvo je spremno da učini dostupnim za istraživanje, istraživačima i doktorantima u Bosni i Hercegovini, kako bi na taj način podržalo razvoj zdravstva u BiH.

01

Za istraživače

Podrška istraživačima i doktorantima u oblasti biomedicinskog istraživanja

02

Za laboratorije

Podrška za labaratorije i zdravstvene institucije (SME and Midcaps)

03

Za Startup-ove

LabHub vrši povezivanje i podršku u iznalažanju finansijskih sredstava za razvoj poslovnog modela.

Za istraživače

Podrška istraživačima i doktorantima u oblasti biomedicinskog istraživanja

Da li se bavite istraživanjem u oblasti biomedicinskog istraživanja?

LabHub raspolaže sa jedinstvenom bazom podataka o mjerenjima medicinskih uređaja na kojoj je moguće obaviti testiranje raznih naučnih modela i metodologija. Ukoliko ste zainteresovani, molimo posaljite upit i kontakte na:Usluga je besplatna. LabHub zadržava pravo na definiranje relevantnosti zahtjeva i odobrenja korištenja baze podataka isključivo u okviru svojih kapaciteta.

Za laboratorije

Podrška za laboratorije i zdravstvene institucije (SME and Midcaps)

U skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovini, labaratorije moraju biti akreditovane i certificirane u okviru relevantnih standarda. LabHub platforma namijenjena je:

 • inspekcijskim tijelima
 • ispitnim laboratorijima
 • kalibracijskim laboratorijima
 • tijelama za certificiranje proizvoda

Ovi organizacioni oblici su registrovani kao mala i srednja preduzeća. Imaju potrebu za efikasnim upravljanjem podacima, pripremi izvještaja i informacija o radnoj sljedivosti, ko je uzeo uzorak, ko je napravio analizu i slično. Također, priprema ovih izvještaja treba biti automatizirana za izdavanje izvještaja korisnicima i nadzornim tijelima. LabHub omogućava jednokratno korištenje eLab softvera koji pored navedenih potreba pokriva i:

 • Omogućavanje pojednostavljenog pregled svih podataka, za planiranje resursa, uočavanje propusta i specifičnih situacija
 • Omogućava pregled svojih aktivnosti
 • Management tool labaratorijskim osobljem
 • Upravljanje verifikacijama
 • Praćenje uređaja
 • Integrisane relevantne standarde
 • Sprečavanje greske pri unosu podataka
 • Podrška u postupku ocjenjivanja (posjete i auditi
 • Praćenje i rješavanje neusklađenosti

Ukoliko imate potrebu za analizom i izvještajima koji su usklađeni sa zahtjevima standarda, a nemate razvijene digitalne alate, LabHub vam omogućava jednokratno korištenje eLab softvera u okviru svojih prostorija. Korištenje softvera se provodi uz stručnu podršku LabHub osoblja za pripremu informacija i izvještaja na osnovu mogućnosti eLab i baza podataka korisnika. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju molimo da pošaljete upit:Usluga je besplatna. LabHub zadržava pravo na definiranje relevantnosti zahtjeva.

Za startup-e

Podrška Start-ups

Start-upovi u Bosni i Hercegovini, posebno u oblasti bioinženjeringa se susreću sa mnogim razvojnim problemima. Nedostaci relevntnih baza podataka, mogućnosti testiranja razvijenih poslovnih i tehničkih modela samo su jedna od barijera za razvoj novih firmi u BiH. LabHub želi da podijeli svoje iskustvo u razvoju Verlab kompanije, koja je uspješno razvila poslovni model i modele mašinskog učenja na jedinstvenoj bazi podataka.Ukoliko ste start-up u oblasti biomedicinskog inženjeringa i potrebna vam je podrška razvoja modela masinskog ucenja, vjestacke intelegencije ili IT tehnologije, HubLub vrši povezivanje i podršku u iznalažanju finansijskih sredstava za razvoj poslovnog modela.

Usluga je besplatna. LabHub zadržava pravo na definiranje relevantnosti zahtjeva.