TAIEX – Genetika, Sarajevo
February 28, 2018
Članstvo – Full Member
May 18, 2018

TAIEX – Medicinska fizika, Tuzla

TAIEX događaj 65372 - BA - TAIEX 

Regionalna radionica, Biomedicinski inžinjering:
Medicinska fizika 25. i 26. juni 2018., Tuzla

Izvještaj sa održane radionice

U Tuzli je 25.06.2018. i 26.06.2018.. godine održana dvodnevna radinica na temu Medicinska fizika. Radionica je održana u sklopu serije radionica biomedicinskog inžinjeringa kojeg sprovode Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine na prijedlog Društva za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH), a pod pokroviteljstvom programa Evropske komisije i  njenog instrumenta za tehničku podršku i razmjenu informacija TAIEX.

Radionica na temu Medicinska fizika je fruga oblast od ukupno šest koje će se održavati u različitim gradovima Bosne i Hercegovine u toku 2018. godine.

Na ceremoniji otvaranja prisustvovali su predstavnici Delegacije Evropske Unije  u Bosni i Hercegovini, predstavnici Ministrstva civilnih poslova BiH, predstavnici Društva za medicinski  i biološki inžinjering u BiH, kao i predstavnici državnih i entitetskih ministarstava, univerziteta kao i mnogi drugi.

Radionica je okupila oko 100 istraživača, naučnika, doktora, inženjera i perspektivnih studenata iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije. Oni su zajedno sa najpoznatijim evropskim predavačima koji su pozvani kreirali platformu za raspravu o najnovijim istraživanjima, inovativnim rješenjima i novim izazovima u ovoj oblasti, a sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite i života u cjelini. Od pozvanih evropskih predavača bili su: Mario MARENGO (Italija), Renato PADOVANI (Italija), GUIRADO LLORENTE (Španija), Luminita MORARU (Rumunija), Dario FAJ (Hrvatska), Natalya KIZILOVA (Ukrajina).

Svi zainteresovani mogu pronaći dodatne informacije o ovoj radionici, kao i o svim budućim radionicama u sklopu regionalne škole biomedicinskog inžinjeringa na zvaničnoj web stranici Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH – https://dmbiubih.orgPoziv za održavanje radionice
Europska komisija u suradnji sa Ministarstvom civilnih poslovna Bosne i Hercegovine i Društvom za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH) organizuje po prvi put u BiH regionalnu radionicu u oblasti biomedicinskog inžinjeringa: TAIEX događaj 65372 - BA – TAIEX Regionalna radionica, Biomedicinski inžinjering: Medicinska fizika koja će se održati 25.06.2018. i 26.06.2018. u Tuzli.
  Registracije za učešće su otvorene do 10.03.2018. godine. Mole se svi zainteresovani da se jave na dmbiubih@gmail.com kako bi dobili pristup aplikacijskom obrascu i finalizirali prijavu za radionicu. Prijave učešća nakon naznačenog datuma neće biti moguće. Napomena za učesnike radionice: U sklopu odobrenog projekta, po TAIEX pravilima, za sve učesnike putni troškovi i troškovi smještaja bit će refundirani po slijedećem principu: 
  • Učesnici koji žive više od 100 km od mjesta održavanja imaju pravo na smještaj za noć prije početka radionice i naredne noći ako događaj traje više od jednog dana.
  • Za radionice koje traju više od jednog dana, svi učesnici (osim onih koji žive u gradu gdje se održava radionica) mogu dobiti smještaj na jednu noć (pvri dan radionice), ako to zatraže.
  • Učesnici koji žive više od 400 km od mjesta održavanja imaju pravo na putovanje avionom, koje će organizirati davatelj usluga. Ukoliko ne žele putovati avionom, putni troškovi mogu se nadoknaditi kao paušalni iznos na temelju najučinkovitijih putničkih rasporeda, na zahtjev organizatora i po prethodnom dogovoru sa Europskom komisijom. U tom slučaju davatelj usluga će platiti paušal za pokriće jednog povratnog puta učesniku prije događaja, na temelju jednosmjerne udaljenosti između mjesta prebivališta i mjesta događaja.
Informacije o smještaju bit će dostavljene nesposredno prije događaja putem e-mail adresa koje su navedene prilikom registracije. Za sve dodatne informacije obratite se na dmbiubih@gmail.com.   S poštovanjem, DMBIUBIH Team
Agenda radionice
Agendu TAIEX Regionalne radionice, Biomedicinski inžinjering: Medicinska fizika koja će se održati 25.06.2018. i 26.06.2018. u Tuzli možete preuzeti ovdje: