TAIEX – Obnovljivi izvori energije, Bihać
February 28, 2018
TAIEX – Nanotehnologija, Mostar
February 28, 2018

TAIEX – Biosenzori, Brčko

TAIEX događaj 65375 - BA - TAIEX  

Regionalna radionica, Biomedicinski inžinjering:
Biosenzori 3. i 4. decembar 2018., Brčko

Izvještaj sa održane radionice

U Brčkom je 03.12.2018. i 04.12.2018. godine održana dvodnevna radinica na temu Biosenzora.Radionica je održana u sklopu serije radionica biomedicinskog inžinjeringa kojeg sprovode Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine na prijedlog Društva za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH), a pod pokroviteljstvom programa Evropske komisije i njenog instrumenta za tehničku podršku i razmjenu informacija TAIEX .

Radionica na temu Biosenzora je šesta i ujedno posljednja radionica koja je održana u sklopu ovog projekta. Radionica je okupila istraživače, naučnike, inženjere i studenate iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije. Oni su zajedno sa najpoznatijim evropskim predavačima koji su pozvani kreirali platformu za raspravu o najnovijim istraživanjima, inovativnim rješenjima i novim izazovima u ovoj oblasti, a sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta života u cjelini.

Od pozvanih evropskih predavača bili su:
- Mr. Michael J. SCHÖNING, Aachen University of Applied Sciences
- Ms. Astrid ORTNER, University of Graz
- Mr. Peter LIEBERZEIT, University of Vienna
- Ms. Denise MOLLINUS, Aachen University of Applied SciencesPoziv za održavanje radionice
  Europska komisija u suradnji sa Ministarstvom civilnih poslovna Bosne i Hercegovine i Društvom za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH) organizuje po prvi put u BiH regionalnu radionicu u oblasti biomedicinskog inžinjeringa: TAIEX događaj 65375 - BA – TAIEX Regionalna radionica, Biomedicinski inžinjering: Biosenzori koja će se održati 3. i 4. decembra, 2018 godine u Brčkom. Registracije za učešće su otvorene do 23.10.2018. godine. Mole se svi zainteresovani da se jave na dmbiubih@gmail.com kako bi dobili pristup aplikacijskom obrascu i finalizirali prijavu za radionicu. Prijave učešća nakon naznačenog datuma neće biti moguće.  Napomena za učesnike radionice: U sklopu odobrenog projekta, po TAIEX pravilima, za sve učesnike putni troškovi i troškovi smještaja bit će refundirani po slijedećem principu: 
  • Učesnici koji žive više od 100 km od mjesta održavanja imaju pravo na smještaj za noć prije početka radionice i naredne noći ako događaj traje više od jednog dana.
  • Za radionice koje traju više od jednog dana, svi učesnici (osim onih koji žive u gradu gdje se održava radionica) mogu dobiti smještaj na jednu noć (pvri dan radionice), ako to zatraže.
  • Učesnici koji žive više od 400 km od mjesta održavanja imaju pravo na putovanje avionom, koje će organizirati davatelj usluga. Ukoliko ne žele putovati avionom, putni troškovi mogu se nadoknaditi kao paušalni iznos na temelju najučinkovitijih putničkih rasporeda, na zahtjev organizatora i po prethodnom dogovoru sa Europskom komisijom. U tom slučaju davatelj usluga će platiti paušal za pokriće jednog povratnog puta učesniku prije događaja, na temelju jednosmjerne udaljenosti između mjesta prebivališta i mjesta događaja.
Informacije o smještaju bit će dostavljene nesposredno prije događaja putem e-mail adresa koje su navedene prilikom registracije. Za sve dodatne informacije obratite se na dmbiubih@gmail.com.   S poštovanjem, DMBIUBIH Team  
Agenda radionice
Agendu TAIEX Regionalne radionice, Biomedicinski inžinjering: Biosenzori koja će se održati 03.12.2018. i 04.12.2018. u Brčkom možete preuzeti ovdje: