TAIEX – Biomedicinski signali, Banja Luka
February 28, 2018
TAIEX – Biosenzori, Brčko
February 28, 2018

TAIEX – Obnovljivi izvori energije, Bihać

TAIEX događaj 65377 - BA - TAIEX 

Regionalna radionica, Biomedicinski inžinjering:
Obnovljivi izvori, 15. i 16. novembar 2018, Bihać

Izvještaj sa održane radionice

U Bihaću je 15.11.2018. i 16.11.2018. godine održana dvodnevna radinica na temu Obnovljivih izvora energije. Radionica je održana u sklopu serije radionica biomedicinskog inžinjeringa kojeg sprovode Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine na prijedlog Društva za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH), a pod pokroviteljstvom programa Evropske komisije i njenog instrumenta za tehničku podršku i razmjenu informacija TAIEX .

Radionica na temu Obnovljivih izvora energije je peta oblast od ukupno šest koje će se održavati u različitim gradovima Bosne i Hercegovine u toku 2018. godine.

Radionica je okupila istraživače, naučnike, inženjere i studenate iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije. Oni su zajedno sa najpoznatijim evropskim predavačima koji su pozvani kreirali platformu za raspravu o najnovijim istraživanjima, inovativnim rješenjima i novim izazovima u ovoj oblasti, a sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta života u cjelini.

Od pozvanih evropskih predavača bili su:
- Mr. Dimitris Al. KATSAPRAKAKIS, Technological Educational Institute of Crete, Wind Energy and Power Plants Synthesis Laboratory, Department of Mechanical Engineering
- Mr. Jose A. AGUADO, University of Malaga, Electrical Engineering Department
- Ms. Biljana KULISIC, Energy Institute Hrvoje Požar, Department for Renewable Energy Sources, Energy Efficiency and Environmental Protection
- Mr. Zeljko TOMSIC, Faculty of Electrical Engineering and Computing, Department of Energy and Power Systems
- Mr. Dimitris Al. KATSAPRAKAKIS, Technological Educational Institute of Crete, Wind Energy and Power Plants Synthesis Laboratory, Department of Mechanical Engineering

Svi zainteresovani mogu pronaći dodatne informacije o ovoj radionici, kao i o svim budućim radionicama u sklopu regionalne škole biomedicinskog inžinjeringa na zvaničnoj web stranici Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH – https://dmbiubih.orgPoziv za održavanje radionice
Europska komisija u suradnji sa Ministarstvom civilnih poslovna Bosne i Hercegovine i Društvom za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH) organizuje po prvi put u BiH regionalnu radionicu u oblasti biomedicinskog inžinjeringa: TAIEX događaj 65377 - BA – TAIEX Regionalna radionica, Biomedicinski inžinjering: Obnovljivi izvori koja će se održati 15. i 16. novembra, 2018. godine u Bihaću.

Registracije za učešće su zatvorene. Mole se svi zainteresovani da se jave na dmbiubih@gmail.com kako bi dobili pristup aplikacijskom obrascu i finalizirali prijavu za radionicu. Prijave učešća nakon naznačenog datuma neće biti moguće.

Napomena za učesnike radionice: U sklopu odobrenog projekta, po TAIEX pravilima, za sve učesnike putni troškovi i troškovi smještaja bit će refundirani po slijedećem principu: 
  • Učesnici koji žive više od 100 km od mjesta održavanja imaju pravo na smještaj za noć prije početka radionice i naredne noći ako događaj traje više od jednog dana.
  • Za radionice koje traju više od jednog dana, svi učesnici (osim onih koji žive u gradu gdje se održava radionica) mogu dobiti smještaj na jednu noć (pvri dan radionice), ako to zatraže.
  • Učesnici koji žive više od 400 km od mjesta održavanja imaju pravo na putovanje avionom, koje će organizirati davatelj usluga. Ukoliko ne žele putovati avionom, putni troškovi mogu se nadoknaditi kao paušalni iznos na temelju najučinkovitijih putničkih rasporeda, na zahtjev organizatora i po prethodnom dogovoru sa Europskom komisijom. U tom slučaju davatelj usluga će platiti paušal za pokriće jednog povratnog puta učesniku prije događaja, na temelju jednosmjerne udaljenosti između mjesta prebivališta i mjesta događaja.
Informacije o smještaju bit će dostavljene nesposredno prije događaja putem e-mail adresa koje su navedene prilikom registracije. Za sve dodatne informacije obratite se na dmbiubih@gmail.com. S poštovanjem, DMBIUBIH Team
Agenda radionice
Agendu TAIEX Regionalne radionice, Biomedicinski inžinjering: Obnovljivi izvori koja će se održati 15. i 16. novembra, 2018. godine u Bihaću možete preuzeti ovdje: