Poziv za članstvo
December 20, 2016
TAIEX – Obnovljivi izvori energije, Bihać
February 28, 2018

TAIEX – Biomedicinski signali, Banja Luka

TAIEX događaj 27753 - BA - TAIEX 

Regionalna radionica, Biomedicinski inžinjering:
Biomedicinski signali,
Banja Luka, 26 i 27. februar 2018.

Izvještaj sa održane radionice

Prva radionica na temu Biomedicinski signali u sklopu serije radionica  biomedicinskog inžinjeringa

U Banja Luci je 26. i 27. februara 2018. godine održana dvodnevna radinica na temu Biomedicinski signali. Radionica je održana u sklopu serije radionica biomedicinskog inžinjeringa kojeg sprovode Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine na prijedlog Društva za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH), a pod pokroviteljstvom programa Evropske komisije i  njenog instrumenta za tehničku podršku i razmjenu informacija TAIEX .

Radionica na temu Biomedicinski signali je prva oblast od ukupno šest koje će se održavati u različitim gradovima Bosne i Hercegovine u toku 2018. godine.

Na ceremoniji otvaranja prisustvovali su predstavnici Delegacije Evropske Unije  u Bosni i Hercegovini, predstavnici Ministrstva civilnih poslova BiH, predstavnici Društva za medicinski  i biološki inžinjering u BiH, kao i predstavnici državnih i entitetskih ministarstava, univerziteta kao i mnogi drugi.

Radionica je okupila oko 100 istraživača, naučnika, doktora, inženjera i perspektivnih studenata iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije. Oni su zajedno sa najpoznatijim evropskim predavačima koji su pozvani kreirali platformu za raspravu o najnovijim istraživanjima, inovativnim rješenjima i novim izazovima u ovoj oblasti, a sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite i života u cjelini. Od pozvanih evropskih predavača bili su: Prof. Luminita Moraru (Romania), Prof. Pablo Laguna (Spain), Prof. Nataliya Kizilova (Poland), Prof. Hugo Gamboa (Portugal)- Prof. Giovanni Saggio (Italy) i Prof. Cristina Dobrota (Romania).

Svi zainteresovani mogu pronaći dodatne informacije o ovoj radionici, kao i o svim budućim radionicama u sklopu regionalne škole biomedicinskog inžinjeringa na zvaničnoj web stranici Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH – https://dmbiubih.org


 
Poziv za održavanje radionice

Europska komisija u suradnji sa Ministarstvom civilnih poslovna Bosne i Hercegovine i Društvom za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH) organizuje po prvi put u BiH regionalnu radionicu u oblasti biomedicinskog inžinjeringa: TAIEX događaj 27753 - BA – TAIEX Regionalna radionica, Biomedicinski inžinjering: Biomedicinski signali  koja će se održati 26.02.2018. i 27.02.2018. u Banja Luci.

Svi učesnici, koji su se već prethodno registrovali, imat će priliku da na dvodnevoj radionici upoznaju europske stručnjake i diskutuju u oblasti prikupljanja i obrade biomedicinskih signala, opreme, i najnovijih dostignuća.

Napomena za učesnike radionice:

U sklopu odobrenog projekta, po TAIEX pravilima, za sve učesnike putni troškovi i troškovi smještaja bit će refundirani po slijedećem principu: 
  • Učesnici koji žive više od 100 km od mjesta održavanja imaju pravo na smještaj za noć prije početka radionice i naredne noći ako događaj traje više od jednog dana.
  • Za radionice koje traju više od jednog dana, svi učesnici (osim onih koji žive u gradu gdje se održava radionica) mogu dobiti smještaj na jednu noć (pvri dan radionice), ako to zatraže.
  • Učesnici koji žive više od 400 km od mjesta održavanja imaju pravo na putovanje avionom, koje će organizirati davatelj usluga. Ukoliko ne žele putovati avionom, putni troškovi mogu se nadoknaditi kao paušalni iznos na temelju najučinkovitijih putničkih rasporeda, na zahtjev organizatora i po prethodnom dogovoru sa Europskom komisijom. U tom slučaju davatelj usluga će platiti paušal za pokriće jednog povratnog puta učesniku prije događaja, na temelju jednosmjerne udaljenosti između mjesta prebivališta i mjesta događaja.
Informacije o smještaju bit će dostavljene nesposredno prije događaja putem e-mail adresa koje su navedene prilikom registracije.

Za sve dodatne informacije obratite se na dmbiubih@gmail.com.

Agenda radionice
Agendu TAIEX Regionalne radionice , Biomedicinski inžinjering: Biomedicinski signali  koja će se održati 26.02.2018. i 27.02.2018. u Banja Luci možete preuzeti ovdje: