Suradnja s Farmaceutskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na IqPharm projektu kako bi se stvorilo okruženje pogodno za dalji razvoj Start-upova u domeni Digitalnog zdravstva (Digital Health). Naime, za stvaranje ovog okruženja neophodan je edukovani, mladi kadar što je jedan od ciljeva ovog ERASMUS projekta: „Innovating quality assessment tools for pharmacy studies in Bosnia and Herzegovina“ / IQPharm.

PROBLEM:

Programi farmacije javnih univerziteta u BiH usklađeni su sa direktivama EU. Međutim, njihova implementacija još uvijek nije modernizirana, a mjere kontrole i osiguranja kvaliteta su slabo razvijene. Na nacionalnom nivou, BH Partneri se nadaju da će postići svoju harmonizaciju i poboljšanje standarda kroz IQPharm, postižući predispozicije da predlože promjenu propisa o dobijanju dozvola farmaceuta u skladu sa EU direktivama 2005/36 i 2013/55.

AKTIVNOSTI:

LabHub tim je dao podršku projektnom timu sa Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prilikom pisanja projektne aplikacije u 2021. godini. Održane su edukacije na temu kreiranja jedinstvene digitalne platforme u Bosni i Hercegovini koja će služiti modernizaciji i digitalizaciji upravljanja i administracije pohađanja stručne prakse za studente farmacije. Također, shodno iskustvu eksperata na ovim edukacijama date su i smjernice za razvoj novih digitalnih alata za unaprjeđenja obrazovanja u Bosni i Hercegovini kroz uvođenje inovativnih testova znanja.

DOKAZI:

Projektna aplikacija odobrena:

Link1 | Link 2

Kontaktirajte nas
DMBIUBIH
  • Ferhadija 27, 71000 Sarajevo
  • dmbiubih@gmail.com
  • +387 33 56 95 40
© 2021 Copyright: DMBIUBIH Design and development
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.