Dijalog za budućnost

Na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN), kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, Tim UN-a u BiH pod vodstvom rezidentnog koordinatora UN-a i u saradnji sa Predsjedništvom BiH je razvio projekat pod nazivom „Dijalog za budućnost: promocija suživota i različitosti u BiH“ kojeg zajednički provode UNESCO, UNICEF i UNDP.

Društvo za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini jedan je od dobitnika granta u oblasti obrazovanja, s projektom „Zajednička budućnost zasnovana na zajedničkim interesima“, s ključnim ciljem podržavanja društvene kohezije, promocije suživota, međukulturalnog razumijevanja i promocije i razvoja biomedicinskog inžinjeringa u BiH.

21.04.2015. u Kongresnoj sali, UN zgrade u Sarajevu organizovana je simbolična dodjela grantova svim dobitnicima iz oblasti mladi, kultura i obrazovanje, te je i zvanično potpisan ugovor između Društva za medicinski i biološki inžinjering i donatora sredstava. Dobrodošlicu i uspješnu implementaciju projekta svim dobitnicima poželio je Yuri Afanasiev, rezidentni koordinator UN-a.

U oblasti obrazovanja, dodijenjeno je 11 grantova za implementaciju projekata. Među velikim brojem aplikacija, među najboljim, koji su dobili podršku za implementaciju našao se i projekat Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH.